Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A túró igazi magyar különlegesség, hozzá még az olaszok hasonló jellegű tejterméke, a ricotta, vagy a franciák könnyű, szemcsés, friss sajtjai sem foghatók. Pedig készítése egyszerű elven alapszik: a tejből enzimek és hőkezelés segítségével kicsapódik a fehérje, így sűrű, savanykás állagú lesz.
Mivel a tej laktóztartalma az eljárás során csökken, még az erre érzékenyek is gyakrabban fogyaszthatják. Magas és jó minőségű fehérje, könnyen felszívódó kalciumtartalma, alacsony kalóriaiértékei miatt fogyókúrákat is kiegészíthet. Persze mindez csak akkor igaz, ha jó minőségű, házi túrót választasz, és ha megpróbálsz eltekinteni a túrós csuszától és a túrógombóctól.
Ebben segítenek az alábbi receptek.
Túróval töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: A padlizsánokat mosd meg, és vizesen, villával alaposan megszurkálva fektesd tepsibe. 200 fokos sütőben süsd kb. háromnegyed órán át, majd vedd ki, de a sütőt ne kapcsold le. A túrót keverd el az apróra vágott petrezselyemmel, sózd, borsozd. A padlizsánokat vágd félbe, és kend meg vastagon a túrókrémmel. Tedd vissza a sütőbe kb. 10-15 percre, majd tálald friss petrezselyemmel megszórva.
Változatos túrókrém
Hozzávalók:
Elkészítése: A fokhagymát törd át vagy reszeld le, a fűszernövényt vágd apróra, add hozzá a túrót, a joghurtot, az olajat, sózd, borsozd, majd keverd bele a reszelt parmezánt is. A krémesebb hatás kedvéért botturmixszal vagy turmixgépben pürésítheted. Használhatod tésztaszószként, mártogatósként vagy kaliforniai paprikákba töltve, előételnek, reggelinek.
Gyümölcsös túróhab
Hozzávalók:
Elkészítése: A túrót szitán törd át, majd keverd el a joghurttal. Ízesítsd enyhén mézzel vagy édesítővel, de ezeket akár el is hagyhatod. A tojásfehérjéket a sóval verd nagyon kemény habbá, majd óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön össze, keverd a túróhoz. A gyümölcsöt szeleteld apróra, esetleg turmixold le. A túróhabot adagold tálkákba vagy poharakba, a tetejükre önts a gyümölcsből, majd hűtsd be jó pár órára tálalás előtt.
Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése: A csirkecombokat tisztítsd meg, töröld szárazra, majd lazítsd fel óvatosan a bőrüket. A túrót törd át, keverd el a kinyomott fokhagymával, az apróra vágott fűszerekkel, majd töltsd a csirkecombok bőre alá. A töltött combokat fektesd enyhén kiolajazott tepsibe, szórd meg kevés sóval és borssal, majd 180 fokos sütőben előbb alufólia alatt, majd anélkül süsd át őket.
Jó étvágyat!!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A bükkszentkeresztesi füves ember válogatott receptjei mindenféle betegségre!
Gasztrozseni blogja
Színes történetek
Így ne főzz!