Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon szeretem a nyári almát. Üde színfoltja a nyárnak, hiszen lédús, kissé savanykás, kissé édes és nagyon zamatos. Egyetlen rossz tulajdonsága van csupán, hogy nem áll el túl sokáig, ezért, ha elkezdd érni csupán pár napunk van rá, hogy felhasználjuk.
Lekvárt már tettem el belőle, két adagot is, gondolva a hideg téli
estékre. A maradék egy részéből, pedig elkészítettem, ezt a roppant
egyszerű, igazán nyári finomságot. Mivel olyan meleg napok voltak, sok
helyen már érik a füge. Ha van friss fügéd, akkor javaslom, hogy azt
használj a süteményhez.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Először is a tésztát kell elkészítened, mert 1 órát kell pihentetni a hűtőben.
A tésztához a hideg vajat és a lisztet morzsold össze, add hozzá a tojást, a cukrot és a sót. Folyamatos gyúrás mellett a tészta szépen össze fog állni. Ruganyos tésztát kell kapnod. Tedd a hűtőbe egy órára.
Közben az almát hámozd meg, távolítsd el a magházát, és kockázd fel. Tedd az almát egy lábosba, önts alá 1 dl vizet és közepes lángon kezdd el főzni. A víz azért kell alá, hogy ne égjen le az alma. Amikor az almád már kezdd megpuhulni, add hozzá a barna nádcukrot és a fahéjat. Főzd addig, amíg az almának szinte teljesen lekvárszerű állaga lesz. Ekkor vedd le a tűzről és mehet bele a citrom leve is.
Amíg a töltelék kihűl, lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát szép vékonyra. Ez nagyjából 2-3 millimétert jelent. A tészta mennyisége egy 28 cm-es gyümölcstorta formához elegendő.
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A tortaformát vajazd és lisztezd ki, majd szépen óvatosan egyengesd el benne a tésztát. Mivel szükséges a tészta elősütése (vakon sütés), ezért két lehetőség van. Az egyik, hogy a tésztára teszel egy sütőpapírt, megszóród babbal vagy lencsével, és így sütöd elő a tésztát vagy egy villa segítségével óvatosan, megböködöd a tésztát jó sok helyen, és így sütöd elő. A bab vagy a böködés, azért szükséges, hogy a tészta ne púposodjon fel az elősütés során. Én az utóbbi módszert választottam, és a tészta szép sima maradt. 10 perc alatt süsd elő a tésztát.
Amíg sül a tészta a fügét negyedeld fel hosszában, a diót pedig törd durvára.
Ha lejárt a 10 perc az elősütött tésztát vedd ki a sütőből, és töltsd meg a töltelékkel. Először az almatöltelék kerüljön bele, majd a tetejébe óvatosan nyomkodd bele a fügét és a diót. Ha megvagy, mehet vissza a sütőbe 20 percre. Akkor készült el a sütemény, amikor a tészta széle már szép piros.
Tálalhatod melegen vagy hidegen, kínálhatsz mellé tejszínhabot vagy fagyit, ahogy jól esik.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!