vállalkozók hirdetési lehetősége Barátikör: Házi kenyér.

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.

 

FALUSI KENYÉRHozzávalók:

300 g fehér kenyérliszt
200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 evőkanál sikér
3 dl langyos víz
4 dkg friss élesztő
2 evőkanál ecet
2 evőkanál zsír
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só

Elkészítés:

A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut, szitáljuk át lisztet, adjuk hozzá a sikért, és a többi hozzávalót. Ha felfutott az élesztő, öntsük hozzá a szárazanyagokhoz, keverjünk rajta párt fakanállal, majd elektromos mixerrel, dagasztókarral dagasszuk sima, hólyagos tésztává. Akkor jó, ha egynemű már a tészta, és oldalt elválik az edény falától.

Takarjuk le egy ruhával, és meleg, hutamentes helyen hagyjuk duplájára kelni 45-50 percig. Vegyük ki a tésztát, és lisztezett nyújtódeszkán alaposan gyúrjuk át, és formázzuk cipóvá. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és hagyjuk kelni további 35-40 percet. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, majd 10 perc után 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet. 35-40 percig sütjük. Az utolsó 10 percben a kenyér tetejét kenjük meg meleg vízzel kétszer, 5 perces időközönként, így ropogós lesz a héja.

 

 

HÁZI KENYÉR TEPSIBENHozzávalók:
  • 1 kg liszt (én lisztmixet használok hozzá, de egyéni ízlés szerint variálható)
  • kb. 20 dkg főtt burgonya (előző napi maradék is jó)
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl langyos vízben feloldott szűk 3 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • szükség szerint még langyos víz
  • ízlés szerint magvakkal is variálható
  • Elkészítés:

    1-2 dl langyos vízben pici cukorral és 3 evőkanál liszttel felfuttatom a 2 dkg élesztőt. A lisztet és a főtt, áttört burgonyát kelesztőtálban összekeverem, hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a sós vizet, az olívaolajat, és robotgép spiráljával dagasztani kezdem. Szükség szerint még adok hozzá langyos vizet, lényeg, hogy kissé keményebb, rugalmas tészát kapjak. A kelesztőtálban kétszer megkelesztem, majd lisztezett deszkán pár mozdulattal átgyúrom, és sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe helyezem. További kb. egy órát kelesztem, míg úgy a két és félszeresére megnő. A tetejét langyos vízzel megkenem, és 210 fokra előmelegített sütőben sütöm 5 percig, majd 180 fokra mérsékelem, és így sütöm további kb. 45 percig. Légkeverése funkciót használok, de biztos jó a sima is. Esetleg a sütési időt valamelyest módosíthatja.

    Ha szép barna-piros már a teteje, kiveszem a tepsiből, és sütőrácsra helyezve, nyitott sütőben hagyom teljesen kihűlni. Általában este sütöm, ezért egész éjszaka így hagyom, s csak másnap reggel szegem meg a kívül ropogós, lágy belű és könnyen szelhető kenyeret. 1 kg 70 dkg-os kenyeret kapok, 5 tagú családunknak két napra elég.

    Az elkészítési idő ugyan kb. 3 és fél óra, de ennek zömét a kelesztés teszi ki. Burgonya nélkül is készíthető, de – tapasztalatom szerint – így puhább, szaftosabb lesz.

    forrás: mindmegette.hu

  • http://magyarokoldala.com/hazi-kenyer/

Címkék: magyarok oldala.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu