Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lányok találtam egy receptet ami nekem újdonság , lehet hogy nektek is ki lehet próbálni.
Vermutos sonka? Bizony ám!
Tradícióból újdonság: húsvéti ételek a Sülvefőve séfjeinek tálalásában
· Nők Lapja Cafe
· 2011. 04. 17.
Szeretnétek kissé felturbózva elkészíteni a sonkát és a főtt tojást? A hagyományos húsvéti menü is lehet más egy kis fantáziával. A Sülvefőve sztárséfjei megosztották velünk az ötleteiket és a receptjeiket.
Újragondolt húsvéti fogásaink közül ezúttal Szőke
Jani pikáns receptjét ismerhetitek meg. Rafinált, pikáns és tuti, hogy nem minden nap jön veled szembe!
Jani sörös marharaguban is erős. Kipróbáltuk, nektek is tetszeni fog!
Füstölt sonka tejszínes
póréhagymamártással
Hozzávalók: 1 db egész sonka (1–1,1 kg), 1 kg póréhagyma, apróra vágva, 100 g hideg vaj, 3 ek liszt,
600 ml meleg tej, 225 ml felmelegített száraz vermut, só, bors ízlés szerint, 2,5 dl tejszín, 50 g reszelt cheddar sajt
Beáztatom a sonkát 12 órára, közben néha vizet cserélek rajta. Ezután feltöltöm
friss hideg vízzel, hogy ellepje. Lassan felforralom, gyöngyöztetem másfél–két
óráig. Aztán Lezárom a gázt, a fazekat félrehúzom, pihentetem egy jó félórát.
Kiveszem a sonkát és lehúzom a bőrét.
A mártás:
Egy nagy lábasban megolvasztom a vajat, és puhára párolom rajta a pórét. Hozzáadom a
lisztet, alaposan összekeverem. Lassan hozzáöntöm a vermutot, összekeverem a
meleg tejjel és folyamatos kevergetés mellett szép, sima mártást kapok. Só,
bors ízlés szerint, lassan, úgy 20–30 perc alatt készre főzöm. Ekkor hozzáadom
a tejszínt meg a sajtot, és addig
kavargatom, amíg a sajt elolvad. A sonkát középvastag szeletekre vágom, egy
cseréptálba rakom, ráöntöm a mártást, és forró
sütőbe dobom 10–15 percre.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!