vállalkozók hirdetési lehetősége Barátikör: blog

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... hírei

Így tudod gyorsan eltávolítani a bőrkinövést almaecettel!

 

A fibróma egy jóindulatú bőrszínű, kocsányos növedék, mely jellegzetesen a nyakon és a hónaljban jelentkezik, de a mell alatt is előfordulhat. Eltávolításához nem kell feltétlenül bőrgyógyász.

 

Kialakulásában a genetikai hajlam számottevő, de a testtömeg többlet és az ezzel járó fokozott hajlati súrlódás is jelentős. Ez a jóindulatú bőrkinövés – ha sok van egy helyen – esztétikailag is kellemetlen lehet, de egyéb problémát is okozhat: beakadhat a ruhába, nyakláncba.

Tovább 

 A belsőséget nem mindenki szereti.




A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.

Tovább 

 

Márton-napra meghízik a liba.


A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.

Tovább 

3 hatásos fogkőeltávolító házilag

A fogkő rengeteg baj forrása lehet, többek között fogínysorvadáshoz vagy a fogak elvesztéséhez is vezethet.

1. Módszer

Összetevők
2 evőkanál dióhéj
2 dl víz

Elkészítés
Keverd össze a két összetevőt, majd forrald 20 percig. Hűtsd ki!

Alkalmazás
Ha kihűlt, tedd fogkefére, és mosd vele a fogad 5 percig. Ezt ismételd meg háromszor egy nap, és 10 nap alatt eltűnik a fogkő.

3 fogkő eltávolító, amit otthon is elkészíthetsz
2. Módszer

Összetevők
4 evőkanál napraforgómag
4 evőkanál lime virág
1 liter víz

Elkészítés
Egy nagy edénybe önts bele a magokat és a lime virágot, majd öntsd hozzá a vizet.

Tovább 

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab és csokikrém – egy igazi őszi torta luxuskivitelben. A gesztenyés sütemények, torták sokszor nehezek, tömények, de ez a torta egyáltalán nem ilyen: a gesztenyehab igazán légies, nem lesz gumis a zselatintól. A gesztenyés réteg alá még egy kevés meggylekvár is kerül, így lesz igazán pikáns ez a torta.|

     

     

    Hozzávalók egy 18 cm-es tortakarikához:

    Piskóta:

    2 tojás 
    40 g nádcukor 
    30 g liszt 
    10 g holland kakaópor

    Gesztenyehab:

    200 g natúr, cukrozatlan gesztenyepüré (ha mégis cukrozottat használunk, kevesebb cukor fog kelleni!) 
    65 g nádcukor 
    65 ml tej 
    3,5 lap (7 g) zselatin 
    20 ml rum (helyettesíthető tejszínnel) 
    300 ml habtejszín 
    2-3 ek.

    Utolsó hozzászólás

    szilasi ilona üzente 9 éve

    Nagyon gusztán néz ki.
    Kifogom próbálni.

    Tovább 

     Erdő,mező kincse-som és csipkebogyó.

    Régi időkre emlékezve,mindenszentek körüli időben szedjük a természetben dércsípte bogyókat.Október végén és novemberben gyűjthetjük a somot,a fekete berkenyét,a kökényt,a galagonyát és a csipkebogyót.Valóban jót tesz ezeknek a vadon termő bogyóknak a hajnali deresedés.Édesebbek,kellően puhák lesznek.Ha a szabadban még nem csípte meg a dér az erdők,mezők kincsét,szedés után odahaza is kitehetjük őket az első fagyok hatásának.Ezekből az őszi bogyókból készíthetünk teát,szörpöt,lekvárt,mártást,köretet a vadhús vagy kacsa,illetve libamáj mellé.

    Tovább 

    Sütőtök:a november slágere.




    Messziről virítanak a piaci standokon a narancssárga színben pompázó,különféle formájú és nagyságú sütőtök.Kisebb rokonai dekorációs kellékek,a nagyobb példányok konyhai alapanyagok.
    A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart.Ebből a vitaminokban gazdag zöldségből nemcsak desszerteket,de leveseket,köreteket is készíthetünk.Ha darabban vásároljuk a sütőtököt,vigyázzunk arra,hogy a felülete hibátlan legyen,lédús legyen.Ha egészben vesszük a piacon,akkor csak ép héjú sütőtököt válasszunk.

    Tovább 

     A tökéletes linzertészta titka.



     

    Az omlós tészta viszonylag olcsó,elkészítése gyors és egyszerű.
    Fontosak az arányok:30 dkg liszthez ( vaj,margarin vagy zsír ) és 10 dkg porcukor szükséges.Ezt tovább gazdagíthatjuk,tejföllel,ezek segítenek abban,hogy összeálljon a tészta.
    30 dkg lisztre számoljunk 1 tojássárgáját.Fehérjét nem tesszük bele,mert kemény lesz a linzerünk.
    A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb,hanem a színe is vonzóbbá válik.Ízesítésként adhatunk hozzá darált diót,kakaóport,fahéjat,vaníliás cukrot,reszelt citrom-vagy narancs héját is.A tésztát gyorsan állítjuk össze hideg vajból,nehogy megpuhuljon a zsiradék a kezünk melegétől,mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik,szét esik.Először a zsiradékot morzsoljuk el a liszttel,a felét helyettesíthetjük darált dióval,mandulával,majd dolgozzuk bele a többi hozzávalót.Egy órára a hűtőben pihentetjük.Pihentetés után kinyújtjuk és sütjük.Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.

    Tovább 

    A Kis Péter által tervezett, megosztó fogadtatású Bazaltbor-Laposa Pincészet után egy újabb balatoni épületet kapott fel az építész szakma egyik legerősebb online lapja, az ArchDaily. Ezúttal a Modum Építésziroda tervezőjének, Krizsán András DLA-nak egyik tavalyi munkáját, a Balaton északi partján található zánkai Gyógynövény-völgy látogató és oktató központot mutatják be az olvasóknak.

    „A 7000 négyzetméteres kertbe, ahol időszakosan több mint 400 féle gyógynövény terem meg, egy specializálódott látogató- és oktatóközpontot, egyfajta összetett, sokoldalú szolgáltatást nyújtó ökocentrumot álmodott Takács Ferenc.

    Tovább 

    Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál is több. Mert van ugyebár a csiga, azzal a finom fahéjas töltelékkel. De képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercsformát ölt, a néhány vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt rejtőzik egy cukros, vajas, karamellává sült fahéjfolyam. És, ami erre még ráfejel: az egy roppanós cukorkéreg, ami az egészet bevonja, és ami roppan, mikor beleharapunk. Éééés, ráadás is van: leírhatatlan a kifolyt töltelék, ami karamellává változik, rajta ne hagyjátok a sütőpapíron :-)

    Hozzávalók:

    – három és fél bögre fehér finomliszt (45 dkg)
    – 5 dkg olvadt vaj
    – másfél teáskanál szárított élesztő
    – 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
    – egyharmad bögre porcukor (6 dkg)
    – 1 tojás

    A töltelékhez:

    – kétharmad bögre kristálycukor
    – 2 jó teáskanálnyi fahéj
    – 5 dkg olvadt vaj

    A glazúrhoz:

    – két teáskanál víz és egy teáskanál porcukor keveréke

    Elkészítése:

    1.

    Tovább 

     Frissebb bejegyzések

    Régebbi bejegyzések 

    Ez történt a közösségben:

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu