Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Így tudod gyorsan eltávolítani a bőrkinövést almaecettel!
A fibróma egy jóindulatú bőrszínű, kocsányos növedék, mely jellegzetesen a nyakon és a hónaljban jelentkezik, de a mell alatt is előfordulhat. Eltávolításához nem kell feltétlenül bőrgyógyász.
Kialakulásában a genetikai hajlam számottevő, de a testtömeg többlet és az ezzel járó fokozott hajlati súrlódás is jelentős. Ez a jóindulatú bőrkinövés – ha sok van egy helyen – esztétikailag is kellemetlen lehet, de egyéb problémát is okozhat: beakadhat a ruhába, nyakláncba.
A belsőséget nem mindenki szereti.
A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.
|
|
Márton-napra meghízik a liba.
A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.
A fogkő rengeteg baj forrása lehet, többek között fogínysorvadáshoz vagy a fogak elvesztéséhez is vezethet.
1. MódszerÖsszetevők
2 evőkanál dióhéj
2 dl víz
Elkészítés
Keverd össze a két összetevőt, majd forrald 20 percig. Hűtsd ki!
Alkalmazás
Ha kihűlt, tedd fogkefére, és mosd vele a fogad 5 percig. Ezt ismételd meg háromszor egy nap, és 10 nap alatt eltűnik a fogkő.
Összetevők
4 evőkanál napraforgómag
4 evőkanál lime virág
1 liter víz
Elkészítés
Egy nagy edénybe önts bele a magokat és a lime virágot, majd öntsd hozzá a vizet.
Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab és csokikrém – egy igazi őszi torta luxuskivitelben. A gesztenyés sütemények, torták sokszor nehezek, tömények, de ez a torta egyáltalán nem ilyen: a gesztenyehab igazán légies, nem lesz gumis a zselatintól. A gesztenyés réteg alá még egy kevés meggylekvár is kerül, így lesz igazán pikáns ez a torta.|
Hozzávalók egy 18 cm-es tortakarikához:
Piskóta:
2 tojás
40 g nádcukor
30 g liszt
10 g holland kakaópor
Gesztenyehab:
200 g natúr, cukrozatlan gesztenyepüré (ha mégis cukrozottat használunk, kevesebb cukor fog kelleni!)
65 g nádcukor
65 ml tej
3,5 lap (7 g) zselatin
20 ml rum (helyettesíthető tejszínnel)
300 ml habtejszín
2-3 ek.
Erdő,mező kincse-som és csipkebogyó.
Régi időkre emlékezve,mindenszentek körüli időben szedjük a természetben dércsípte bogyókat.Október végén és novemberben gyűjthetjük a somot,a fekete berkenyét,a kökényt,a galagonyát és a csipkebogyót.Valóban jót tesz ezeknek a vadon termő bogyóknak a hajnali deresedés.Édesebbek,kellően puhák lesznek.Ha a szabadban még nem csípte meg a dér az erdők,mezők kincsét,szedés után odahaza is kitehetjük őket az első fagyok hatásának.Ezekből az őszi bogyókból készíthetünk teát,szörpöt,lekvárt,mártást,köretet a vadhús vagy kacsa,illetve libamáj mellé.
Sütőtök:a november slágere.
A tökéletes linzertészta titka.
Az omlós tészta viszonylag olcsó,elkészítése gyors és egyszerű.
Fontosak az arányok:30 dkg liszthez ( vaj,margarin vagy zsír ) és 10 dkg porcukor szükséges.Ezt tovább gazdagíthatjuk,tejföllel,ezek segítenek abban,hogy összeálljon a tészta.
30 dkg lisztre számoljunk 1 tojássárgáját.Fehérjét nem tesszük bele,mert kemény lesz a linzerünk.
A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb,hanem a színe is vonzóbbá válik.Ízesítésként adhatunk hozzá darált diót,kakaóport,fahéjat,vaníliás cukrot,reszelt citrom-vagy narancs héját is.A tésztát gyorsan állítjuk össze hideg vajból,nehogy megpuhuljon a zsiradék a kezünk melegétől,mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik,szét esik.Először a zsiradékot morzsoljuk el a liszttel,a felét helyettesíthetjük darált dióval,mandulával,majd dolgozzuk bele a többi hozzávalót.Egy órára a hűtőben pihentetjük.Pihentetés után kinyújtjuk és sütjük.Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.
A Kis Péter által tervezett, megosztó fogadtatású Bazaltbor-Laposa Pincészet után egy újabb balatoni épületet kapott fel az építész szakma egyik legerősebb online lapja, az ArchDaily. Ezúttal a Modum Építésziroda tervezőjének, Krizsán András DLA-nak egyik tavalyi munkáját, a Balaton északi partján található zánkai Gyógynövény-völgy látogató és oktató központot mutatják be az olvasóknak.
„A 7000 négyzetméteres kertbe, ahol időszakosan több mint 400 féle gyógynövény terem meg, egy specializálódott látogató- és oktatóközpontot, egyfajta összetett, sokoldalú szolgáltatást nyújtó ökocentrumot álmodott Takács Ferenc.
Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál
is több. Mert van ugyebár a csiga, azzal a finom fahéjas töltelékkel. De
képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercsformát ölt, a néhány
vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt
rejtőzik egy cukros, vajas, karamellává sült fahéjfolyam. És, ami erre
még ráfejel: az egy roppanós cukorkéreg, ami az egészet bevonja, és ami
roppan, mikor beleharapunk. Éééés, ráadás is van: leírhatatlan a kifolyt
töltelék, ami karamellává változik, rajta ne hagyjátok a sütőpapíron
Hozzávalók:
– három és fél bögre fehér finomliszt (45 dkg)
– 5 dkg olvadt vaj
– másfél teáskanál szárított élesztő
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– egyharmad bögre porcukor (6 dkg)
– 1 tojás
A töltelékhez:
– kétharmad bögre kristálycukor
– 2 jó teáskanálnyi fahéj
– 5 dkg olvadt vaj
A glazúrhoz:
– két teáskanál víz és egy teáskanál porcukor keveréke
Elkészítése:
1.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás