vállalkozók hirdetési lehetősége Barátikör Blog: 2015. október

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ha hazai vállalkozó vagy hírdess nálunk - családoknak Bolha piac pl. gyerekrucik

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 110 db
  • Videók - 124 db
  • Blogbejegyzések - 525 db
  • Fórumtémák - 23 db
  • Linkek - 111 db

Üdvözlettel,

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Háztartásszervező legyen több a havi bevételed .... hírei - 2015. október

 Erdő,mező kincse-som és csipkebogyó.

Régi időkre emlékezve,mindenszentek körüli időben szedjük a természetben dércsípte bogyókat.Október végén és novemberben gyűjthetjük a somot,a fekete berkenyét,a kökényt,a galagonyát és a csipkebogyót.Valóban jót tesz ezeknek a vadon termő bogyóknak a hajnali deresedés.Édesebbek,kellően puhák lesznek.Ha a szabadban még nem csípte meg a dér az erdők,mezők kincsét,szedés után odahaza is kitehetjük őket az első fagyok hatásának.Ezekből az őszi bogyókból készíthetünk teát,szörpöt,lekvárt,mártást,köretet a vadhús vagy kacsa,illetve libamáj mellé.

Tovább 

Sütőtök:a november slágere.




Messziről virítanak a piaci standokon a narancssárga színben pompázó,különféle formájú és nagyságú sütőtök.Kisebb rokonai dekorációs kellékek,a nagyobb példányok konyhai alapanyagok.
A sütőtök szezonja szeptembertől januárig tart.Ebből a vitaminokban gazdag zöldségből nemcsak desszerteket,de leveseket,köreteket is készíthetünk.Ha darabban vásároljuk a sütőtököt,vigyázzunk arra,hogy a felülete hibátlan legyen,lédús legyen.Ha egészben vesszük a piacon,akkor csak ép héjú sütőtököt válasszunk.

Tovább 

 

 A tökéletes linzertészta titka.



 

Az omlós tészta viszonylag olcsó,elkészítése gyors és egyszerű.
Fontosak az arányok:30 dkg liszthez ( vaj,margarin vagy zsír ) és 10 dkg porcukor szükséges.Ezt tovább gazdagíthatjuk,tejföllel,ezek segítenek abban,hogy összeálljon a tészta.
30 dkg lisztre számoljunk 1 tojássárgáját.Fehérjét nem tesszük bele,mert kemény lesz a linzerünk.
A sárgájától nemcsak a tészta íze és állaga lesz jobb,hanem a színe is vonzóbbá válik.Ízesítésként adhatunk hozzá darált diót,kakaóport,fahéjat,vaníliás cukrot,reszelt citrom-vagy narancs héját is.A tésztát gyorsan állítjuk össze hideg vajból,nehogy megpuhuljon a zsiradék a kezünk melegétől,mert ekkor a tészta nyújtáskor berepedezik,szét esik.Először a zsiradékot morzsoljuk el a liszttel,a felét helyettesíthetjük darált dióval,mandulával,majd dolgozzuk bele a többi hozzávalót.Egy órára a hűtőben pihentetjük.Pihentetés után kinyújtjuk és sütjük.Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül.

Tovább 

A Kis Péter által tervezett, megosztó fogadtatású Bazaltbor-Laposa Pincészet után egy újabb balatoni épületet kapott fel az építész szakma egyik legerősebb online lapja, az ArchDaily. Ezúttal a Modum Építésziroda tervezőjének, Krizsán András DLA-nak egyik tavalyi munkáját, a Balaton északi partján található zánkai Gyógynövény-völgy látogató és oktató központot mutatják be az olvasóknak.

„A 7000 négyzetméteres kertbe, ahol időszakosan több mint 400 féle gyógynövény terem meg, egy specializálódott látogató- és oktatóközpontot, egyfajta összetett, sokoldalú szolgáltatást nyújtó ökocentrumot álmodott Takács Ferenc.

Tovább 

Ebben minden benne van, ami csak egy csigától elvárható, sőt még annál is több. Mert van ugyebár a csiga, azzal a finom fahéjas töltelékkel. De képzeljétek csak el azt, hogy a csiga tekercsformát ölt, a néhány vastag réteg helyett, sok-sok vékony puha, kelt tészta réteg közt rejtőzik egy cukros, vajas, karamellává sült fahéjfolyam. És, ami erre még ráfejel: az egy roppanós cukorkéreg, ami az egészet bevonja, és ami roppan, mikor beleharapunk. Éééés, ráadás is van: leírhatatlan a kifolyt töltelék, ami karamellává változik, rajta ne hagyjátok a sütőpapíron :-)

Hozzávalók:

– három és fél bögre fehér finomliszt (45 dkg)
– 5 dkg olvadt vaj
– másfél teáskanál szárított élesztő
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– egyharmad bögre porcukor (6 dkg)
– 1 tojás

A töltelékhez:

– kétharmad bögre kristálycukor
– 2 jó teáskanálnyi fahéj
– 5 dkg olvadt vaj

A glazúrhoz:

– két teáskanál víz és egy teáskanál porcukor keveréke

Elkészítése:

1.

Tovább 

Manapság a gyorsfagyasztás és a hűtőszekrény korában a tartósítás bizony sokkal gyorsabban és egyszerűen megy, mint ezelőtt, de nem árt, hogyha ismerünk egy pár régi jó bevált, egyszerű praktikát is.

nagymama

Tartsuk frissen a gyümölcsöt

Hogyha azt szeretnénk, hogy a saját kertünkben termett gyümölcsöt még sokáig, ne csak a szezonban tudjuk fogyasztani, töröljük szárazra az érett, hibátlan példányokat, és egyenként tekerjük selyempapírba. Így tovább eláll, friss marad, és nem képződnek rajta foltok sem.

Tovább 

Szőlő:a gazdag ősz ajándéka.



szőlőfürt minden szeme igazi természetes gyógykapszula a szervezetnek,köszönhetően a gyümölcs bioaktív hatóanyagainak.A szőlő év milliók óta jelen van a Földön,kaukázusi népek kezdték el termeszteni mintegy  8 ezer évvel ezelőtt.
Európával a rómaiak ismertették meg.Jelen van az őszi tisztítókúrában.Vízhajtó hatása a vese működését és a káros anyagok kipucolását segíti elő.
A béltisztító hatóanyagai segítenek elűzni a testi fáradtságot és a levertséget.A felfrissült vérkeringésnek és az antioxidánsok erejének köszönhetően a bőr sejtjei is megújulnak.

Tovább 

Mángold:a spárga és a spenót vetélytársa.





Aki már járt Horvátországban vagy Boszniában,annak nem kerülhette el a figyelmét a mángold.Sült hal mellé,köretként adják főtt burgonyával.Az érett túróval töltött burek ( sós rétes ) egyik változata a zeljanica ( zöldséges burek ) szintén forrázott mángold levelet tartalmaz.Mi is ez a spenóthoz és spárgához egyszerre hasonló zöldség?
Mángoldnak nevezzük azt a répanövényt ( Beta vulgaris ) amelyet a mediterrán és az Atlanti-óceán térségében őshonos.Nálunk régen termesztették ,mert hideg tűrő.A spenótnál is igénytelenebb.Két fajtája ismert:a levél mángold és a levélnyél mángold.Kedveli az árnyékos helyet,a tápanyagokban dús kerti földet.Ugyanúgy gondozzuk és szedjük,mint a spenótot.A nyeles mángold íze a spárgához és a rebarbarához hasonló.Kétéves növény.Csak a másodikban magzik fel.Már januárban vethető fedett helyre.Szabad földben március-áprilisban dughassuk.Ez június elején lesz szedhető.Mindig a külső,zsenge leveleket tépjük le,mert helyükbe új levelek fejlődnek egészen az első fagyig.

Tovább 

Egyre többen kedvelik a fügét.




Az érett füge mézédes,puha,kellemes zamatú.Valódi házi kerti gyümölcs.Aki fogyasztja,jól jár vele.
A füge az egyik legősibb kultúrnövény.Gyakran esik szó róla az Ó szövetségben,amely a gabona,az olajbogyó,és a szőlő mellett az ,,ígéret földjének" legfőbb kincsei közé sorolja.
Később,a római történelemben fordul gyakran elő;Romulus és Remus,Róma két későbbi városalapítója egy fügefa árnyékában szopott a farkasanya tejéből.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu